Lid worden

Preview-01

Alle informatie over lid worden en lid zijn van Da Capo's Popkoor vindt je hieronder...

Lid zijn van Da Capo's Popkoor

Logo met muzieknoten

Wij kunnen ons voorstellen dat je niet kunt wachten met lid te worden van ons koor. Om je een idee te geven waar Da Capo's Popkoor zich mee bezig houdt, lees je hier een aantal activiteiten:

  • Wij streven ernaar om één concertweekend per anderhalf tot twee jaar te organiseren in een theater waarin wij een aantal voorstellingen geven van de productie die wij in het afgelopen jaar tot stand hebben gebracht.
  • In deze shows werken wij ook vaak met choreografen. Zo hebben wij gewerkt met DJ Jansen, Pien Fresen en Marie-Christine Op den Kelder. Met name in de aanloop naar een nieuwe show kost dit een paar extra repetities.
  • Iedere donderdagavond van 20:00 tot 22.15 uur repeteren we in buurthuis "Ons Streven" in Amstelhoek. Aansluitend is de gezellige bar geopend! Inloop is vanaf 19:45 uur.
  • Regelmatig vindt er een koorweekend plaats. Met het hele koor een weekend ergens in Nederland repeteren in een ontspannen sfeer en 's avonds (bij het kampvuur) napraten over de dag. Er vindt dan vaak een "Open Podium" avond plaats. De koorleden kunnen hun eigen gekozen lied ten gehore brengen voor het koor. Verzekerd van een gezellig zing avondje.
  • Soms worden we door bedrijven uitgenodigd om een optreden te geven.
  • Diverse leden van het koor zijn vertegenwoordigd binnen het bestuur of in commissies zoals, de artistieke commissie, organisatie commissie, sociale commissie en de Web commissie.

Contributie
De contributie voor het lidmaatschap van de vereniging Da Capo's Popkoor bedraagt €90,- per kwartaal, via een automatische incasso.

Lid worden van Da Capo's Popkoor

Toelatingscriteria 
De minimum leeftijd om lid te kunnen worden van Da Capo’s popkoor is 16 jaar. Natuurlijk moet je kunnen én durven zingen en moet je uitstraling passen binnen het koor.

Kennismaking en Toelatingsauditie 
Voordat je definitief lid zou worden van Da Capo’s Popkoor, kun je eerst een paar repetities bijwonen om uit te vinden of ons koor iets voor jou is.
Tijdens de kennismakingsperiode, bestaande uit minimaal 4 repetitie-avonden, word je begeleid door een koorlid van jouw stemgroep. Als je nog niet zeker bent bij welke stemgroep je het beste zingt kan je ook samen met Floor, onze dirigent, een stemtest doen. Als je het leuk vindt om bij ons op koor te komen kan je auditie doen. Je krijgt per mail een linkje om de ingezongen partijen te downloaden om ook thuis 1 of 2 liedjes in te studeren. Tijdens de auditie zing je deze nummers samen met vier koorleden in een koorsetting, van elke stemgroep één koorlid. Jij moet dan zelfstandig je partij zingen. De auditie vindt plaats voor aanvang van de repetitie en neemt ongeveer 5 á 10 minuten in beslag. Meteen na de auditie hoor je of je definitief lid kan worden.

Ons koor bestaat ruim 20 jaar en we willen proberen de stijgende lijn in zangkwaliteit en podiumuitstraling vast te houden. Daarom willen wij nieuwe leden graag beoordelen op hun zangkwaliteiten maar ook op hun uitstraling.

Uiteraard hoef je geen (semi-) professioneel zanger(es) te zijn, of jarenlang zanglessen hebben gevolgd. Wel moet je zuiver kunnen zingen en een muzikaal gehoor hebben. Enig zangervaring is gewenst maar niet noodzakelijk.

Informatie en aanmelden

Ben je inmiddels razend enthousiast geworden en wil je komen kijken en/of auditie doen? Of wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar Margriet Zethof: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of kom langs op donderdagavond, tijdens onze repetitie in het buurthuis in Amstelhoek.