Begeleiding

De muzikale leiding van Da Capo's Popkoor is in handen van Floor van Erp.
Hij wordt hierbij ondersteund door onze vaste pianist Colijn Buis en de Artistieke Commissie (ArtCom).

  • Piano
  • Colijn-1
  • Colijn-2
  • Floor-1
  • Dirigent
  • Floor-2

Floor van Erp (Dirigent)

Van jongs af aan was Floor al met muziek bezig. Tijdens zijn middelbare school ging hij dwarsfluit spelen en op zijn 18e dirigeerde hij zonder enige opleiding een jeugdorkest. Hij besloot professioneel met muziek bezig te willen zijn en ging muziekwetenschap studeren. Dit bleek echter te veel theorie en na zijn kandidaatsexamen trok het podium hem meer aan: hij ging orkestdirectie studeren aan het Conservatorium in Utrecht bij David Porcelijn en Kenneth Montgomery. In een later stadium heeft hij zijn opleiding voltooid aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij ook veel vakken volgde binnen de jazz-afdeling, o.a. arrangeren en zang.

Vooral op het gebied van de lichte muziek heeft hij een ruime ervaring opgebouwd; de vele topklasseringen op nationale en internationale festivals getuigen hiervan. Natuurlijk is hij ook in de klassieke muziek actief gebleven, o.a. als dirigent van het kameroperagezelschap Come Sopra dat laat barok en vroeg klassieke opera's uitvoerde.

Theater heeft altijd een belangrijke rol gespeeld en dat doet het nog steeds. Zo dirigeerde hij de grote opera/musicalproductie "Don Quichotte" in het kader van Wijk bij Duurstede 700 jaar en heeft hij de muzikale leiding bij het musicalensemble "Karakter", waarmee hij onlangs de musical "Heerlijk duurt het langst" van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink heeft uitgevoerd.

Sinds September 2001 is hij werkzaam bij de Dansacademie van Lucia Marthas als dirigent/docent koor/ensemble/musical-theater en natuurlijk sinds begin 2001 als dirigent bij Da Capo's Popkoor in Uithoorn.

Colijn Buis (pianist)

Colijn studeerde piano (jazz en improvisatie) aan het Utrechts Conservatorium bij Cor Bakker, Bert van den Brink en Jeroen van Vliet. Hij had masterclasses van o.a.: Louis van Dijk, Clare Fischer, Barry Harris, Fred Hersch, Brad Mehldau, Enrico Pieranunzi, John Taylor,Kenny Werner.

Colijn werkte tevens met een grote verscheidenheid aan koren, waaronder het Nationaal Jeugdkoor (Netherlands Youth Choir) en Grootkoor Projecten Holland & duo met Thijs van Leer. De mis gecomponeerd door Thijs van Leer arrangeerde Colijn voor koor en orgel; deze arrangementen gingen in première in de Cathedraal van Reims.

Colijn treedt op, met zijn eigen Trio en in andere bezettingen, op muziekpodia en -festivals door heel Nederland en buitenland. Het Colijn Buis Trio speelde jarenlang wekelijks met vele topmusici uit de (inter)nationale jazzscene tijdens "Utrecht LIVE Jazz Session at Cees' Place". (Tom Beek, Ruud Breuls, Hans Dulfer, John Engels, Benjamin Herman, Denise Jannah, Thijs van Leer, Hans Mantel, Ilja Reijngoud e.v.a.). Ook nu spelen zij er nog regelmatig.