Jostiband Orkest en Da Capo’s popkoor in Aalsmeer op 9 april 2016

Wie kent ze nou niet? Het meest innemende orkest van Nederland! Het Jostiband Orkest geeft al 50 jaar concerten, treedt op in binnen- en buitenland en weet steeds opnieuw zoveel enthousiasme, zoveel ontroering en zoveel emoties los te maken. Op uitnodiging van Rotaryclub Aalsmeer-Mijdrecht-Uithoorn komen ze alweer voor de derde keer naar de Bloemhof in Aalsmeer en zullen op 9 april 2016 de pannen van het dak spelen. Het swingende Da Capo's Popkoor gaat ze daarbij helpen!

2016 is voor het Jostiband Orkest een jubileum jaar.
Vijftig jaar geleden startten Wim Brussen en Ben Rietveld met een klein groepje bewoners van de toenmalige Johannes Stichting in Nieuwveen met een beetje muziek maken op woensdagavonden. Wie had kunnen denken dat dit initiatief zou leiden tot het bestaan van een fantastisch Orkest. Vrijwel maandelijks trekken ze volle zalen en genieten de bezoekers van echte muziek. Echte muziek ja, onder de deskundige en bezielende leiding van Lyan Verburg is de band uitgegroeid tot een fantastisch Orkest. Dat is een waar spektakel, een kleine tweehonderd musici, allen met een verstandelijke beperking, oefenen en oefenen met de speciaal voor hen ontworpen kleuren notaties.

Het vele oefenen en optreden heeft erin geresulteerd dat de tijd van vertederde liedjes zoals Twee emmertjes water halen of Hannes loopt op klompen definitief voorbij is. Niet dat deze basis uit het repertoire is gehaald maar het vormt een onderdeel van een veel bredere muziekmap waar eigentijdse Popmuziek nu ook deel vanuit is gaan maken. U moet dan ook niet verbaasd zijn als u op 9 april een heuse James bond medley of Ping Pong van Armin van Buren krijgt voorgeschoteld.

De prijs van toegangskaarten bedraagt € 15,- per stuk en kunnen besteld worden via www.rotaryamu-jostiband.nl

De opbrengst van het concert wordt aangewend om een moederverwendag te organiseren. Een dag waarop moeders van gehandicapte kinderen in de watten worden gelegd.

2016 JostiBand